Vyrazte vstříc dobrodružství! Navštivte náš nový portál a objevte kouzlo glampingu. Vyzkoušet

Glamping podle magazínu Ekonom

Úvod » Blog » Glamping podle magazínu Ekonom
ekonom_optimized.jpg

Proč se Češi v současné situaci rádi uchylují k pobytu v přírodě? Co je láká na luxusním kempování? Na všechny tyto otázky, a ještě mnohem více odpovídá nový článek magazínu Ekonom, do kterého jsme také přispěli. Přečíst si ho můžete zde.

V rámci článku odpověděl na otázku: proč se glamping v ČR začíná stávat tak velkým trendem, odpověděl zakladatel projektu Glamping CZ a jednatel marketingové agentury BPR Tomáš Pochop. "Čechy glamping oslovil jako netradiční typ kvalitního ubytování spojeného s krásnou přírodou. Jeho popularitě přispívá také charakter dnešní doby, kdy lidé vyhledávají soukromí a vyžadují, aby během pobytu nepotkali nikoho dalšího," uvedl na otázku.

Často dostáváme otázku – odkud se glamping do tuzemska dostal. Dle našeho názoru je to jednoduché a možná trochu překvapující – z Afriky. Již zhruba před 10 lety se zde dalo dostat na autentickou Safari tour, v jejímž průběhu se tradičně přespává ve stanech, které se velice blíží těm, které v rámci glampingu dnes už známe. "Protože situace nepřeje cestování za hranice, rozhodli jsme se přenést koncept afrických safari stanů do Česka.", okomentoval Tomáš v článku a možná měl ještě napovědět, že přes náš portál se zanedlouho do těchto afrických stanů budete moci dostat. Zůstaňte nám věrní, spoustu informací dodáme již brzy!


Zpět na výpis

Aktuality z našeho Instagramu