Vyrazte vstříc dobrodružství! Navštivte náš nový portál a objevte kouzlo glampingu. Vyzkoušet

Exklusivní rozhovor s hrabětem Francescem Kinským dal Borgo

Úvod » Blog » Exklusivní rozhovor s hrabětem Francescem Kinským dal Borgo
exclusivni-rozhovor-francescem-kinskym-borgo_optimized.jpg

Ať už formou originálního dárku, nebo jako unikátní zážitek – na tom nezáleží, ale jednoznačně nejvíce voucherů jsme v uplynulé sezóně připravili pro glamping v Oboře Kněžičky.

O tu už po staletí pečuje rod Kinský dal Borgo. V současnosti je hlavním správcem a majitelem prostoru Francesco Kinský dal Borgo, se kterým Vám přinášíme exkluzivní rozhovor.

  1. Kdy jste se poprvé setkal s výrazem „GLAMPING“?
    To muselo být už pár let nazpět. O této „nové formě“ cestovního ruchu jsem četl v časopise.
  2. Co pro vás znamená Obora Kněžičky?
    Když se zapřemýšlím nad naší oborou, napadají mě slova jako: klid, regenerace a bezpečí. Je to zvláštní místo s velmi zvláštní energií na rozdíl od jiných lesů, které vlastníme. Jedná se pravděpodobně o jednu z nejstarších loveckých rezervací v České republice, kde se moje rodina už stovky let pohybuje, loví a žije. Stručně řečeno, je to naprosto zvláštní a jedinečné místo, které rád využívám, když se potřebuji nabít energií a spojit se s přírodním prostředím a historií svého rodu.
  3. Jaká je vaše vize budoucnosti pro Oboru? Možná vás napadne zvýšit počet žijících druhů nebo uvažovat o nějaké expanzi?
    Z ekonomicko-obchodního hlediska je třeba vzít v úvahu dva (samostatné) aspekty: les a budovy. Dnes přináší nejvíce prostředků samozřejmě les a pravděpodobně tomu tak bude i v budoucnu. Proto je a bude lesní hospodářství v oboře prioritou do budoucna. Budovy (zejména vila) mají velký potenciál, ale také vyžadují značné investice. Pochybuji, že návratnost této invevstice bude nižší než 15-20 let. Možná to bude i více. Skutečnou výzvou bude plně rozvinout nevyužitý potenciál obory, aniž by byl narušen klid a zvláštní atmosféra prostoru.
  4. Co si myslíte o celoročním glampingu? Myslíte si, že má Česká republika, co nabídnout, nebo je to jen sezónní věc?
    Dokud si lidé budou chtít užít nádhernou scenérii, přírodu a atmosféru, kterou naše Obora opanuje, bude tu pro glamping místo a důvod pro celoroční provoz. Samozřejmě existuje několik problémů, které budeme muset vyřešit. Mám na mysli např. vytápění ve stanu nebo bezpečnost klientů během naší lovecké sezóny.
  5. Jak hodnotíte zážitek z prvního ročníku glamping sezóny?
    Velmi pozitivně! Je to zajímavá doplňková aktivita k našemu hotelu a těším se, až tuto nabídku zopakujeme a dokonce možná dokonce i rozšíříme!

Zpět na výpis

Aktuality z našeho Instagramu